Thomas Café ©

"Nincsenek Véletlenek" --- Életérzések , gondolatok Tőlem

Friss topikok

idokep.hu

Hőtérkép

Beszélgető Ablakocska


ShoutMix chat widget

2010.04.29. 00:23 Thomas_AV

Füstölők hatásai

Agarfa (Aquillaria agollocha)
Az Agar-fa vagy fekete aloé rendkívül ritka és értékes esszenciális olaja adja e füstölő picit fanyar illatát. Kimerültség, idegrendszeri panaszok, álmatlanság esetén is hasznos. A szeretet és a spiritualitás illata.
Amber (Pinus succinifera)
Az füstölő alapja az ámbra-olaj, amelyet az óriásfenyő megkövesedett gyantájából, a borostyánból állítanak elő. Illata fanyar, stresszoldó és élénkítő hatású, elősegíti a meditációt. őseink asztma, ízületi bántalmak és vesebetegségek esetén alkalmazták.
Bergamot (Citrus aurantium)
Dél-Európában, Ázsiában honos narancsfajta.
Alkalmas az önbizalom helyreállítására, fáradtságra, stresszre, megfázásokra
Eukaliptusz
Érzelmi túlterheltség esetén segít visszaállítani a lelki egyensúlyt. Veszekedés után kitisztíthatjuk vele gondolatainkat és a negatív energiákat lakásunkból.
Fahéj
Gondolatébresztő hatású, erősíti az akaraterőt és az önuralmat. Erőteljesen és egyben pozitívan hat szellemi kimerültség, melankólia jelenléte esetén.
Fenyő

Légzőszervi fertőzésekre, fájdalomcsillapításra, máj és vese tisztulására

Gyömbér
Másnaposságra, immunrendszer erősítésére, fájdalomcsillapításra
Ylang-ylang
Csillapítja a haragot, a félelmet és a csalódottságot, eközben előmozdítja a szeretet, a biztonság érzetét, a pozitív érzelmekre és érzésekre ösztönöz.
Indiai magnólia
Édes, erőteljesen átható illata afrodiziákumként hat. Erősíti a női csáberőt és egyben növeli a tisztánlátó képességet.
Jázmin
Oldja a szorongást, csökkenti a búskomorságot. Testi-lelki pihentetőszer. Felfűti az érzelmeket és oldja az érzéketlenséget.
Kék lótusz

Energiát, boldogságot és termékenységet hoz. Spirituálisan nagyon jelentős szerepe van, mivel kinyitja a szívcsakrát. Nyugtató, meditatív illata mindenféle testi-lelki állapotra pozitivan hat.

Levendula
Erősíti az idegrendszert, mert lecsillapítja az elmét, stabilizálja a lelki egyensúlyt
Magnólia  (Magnolia grandiflora)
A magnólia a legnemesebb virágok egyike. Ez a selymes virágillat a kiváltságosok ajándéka, amely mesebeli tájakra repíti a gondolatokat a hétköznapoktól, tisztítja a tüdőt, a légutakat és a fejet. Javítja a az érzékszervek működését, harmóniát, nyugalmat és békét áraszt és egyben fokozza a női vonzerőt, és az önbecsülést.
Mirrha
Meghozza a kezdeményezőkészséget, erővel tölt el. Segíti a tisztánlátást, az összpontosítási képességeket. Megfékezi a túl szenvedélyes érzelmeket.  Vitalitas.hu >>
Pacsuli, Büdösmenta  (Pogostemon cablin)
 
India legmisztikusabb illata. Egyesek Siva, mások Krisna isten illatának tartják. Gazdag, földes, fás illata felszabadítja a tudatalatti energiákat, és megújítja teremtő erőnket. pacsulit évszázadok óta használják afrodiziákumként. Az egykori bájitalok kedvelt összetevője állítólag mágikus tulajdonságokkal bír. A hagyomány szerint a pacsuli érzéki aromája oldja a gátlásokat, és arra bátorítja a szerelmeseket, hogy bátran megmondják, mit szeretnének a szexben. Az Afrodisztikus hatása persze csak akkor van, ha mindkét fél szereti az illatát. A pacsuli illata az idő múlásával egyre finomabb lesz, akár a jó bor. Elveszíti fanyarságát, és balzsamossá válik. Aromája olyan tartós, hogy a ruhákon még többszöri mosás után is megmarad.
Pézsma / Musk (Mimulus moschatus)
Sokak szerint a pézsma a szex illata, az univerzális afrodiziákum. Angol neve a szanszkritból ered, ahol herét jelent. A természetben hím állatok választják ki. A pézsmaillat valójában nem egyetlen illat, hanem mindazoknak a szagoknak az összefoglaló elnevezése, amelyek a férfihormonok elbomlásából származnak. Érdekes módon a pézsmát mindkét nem használja afrodiziákumként. A pézsma a növényvilágban is fontos szerepet tölt be: a kantalupdinnye, a fürtös gyöngyike, a muskotályszőlő például a pézsmaillat vonzerejével poroztatja be magát. A pézsmát eredetileg a hím pézsmaszarvas hasán lévő bűzmirigyből nyerték, ma  azonban Indiában a pézsmacserje nevű növényből állítják elő.  Nyugtató, lázcsillapító hatást is tulajdonítanak ennek az illatnak, de szívbetegségekre is ajánlott.
Rozmaring

Elsősorban migrénre ajánlott. HIK.hu >>  Vegetarianus.hu >>

Rózsa
Ösztönzi és bátorítja a szerelmet. Elhárítja az érzelmi akadályokat, ezzel megnyitja az utat a boldogság előtt.
Sáfrány
Segíthet megemészteni a múlt kellemetlen emlékeit. A hagyomány szerint a szeretet és a termékenység fokozója.
Szantál (Santalum album)
A szantálfa illóolaja India legkedveltebb szakrális illata, amely a déli-indiai Malajam heygség erdeiből származik. Megnyitja az elmét a meditációnak, lecsendesíti a gondolatokat, tisztítja a bőrt és a vért, lazítja az izmokat.  Használata nyitottá és megértővé tesz. A buddhista és hindu ceremóniák elmaradhatatlan kelléke: a Keleti hagyomány szerint halotti toron égetve illatával könnyebben jut el az elhunyt lelke az istenhez, illetve illata távol tartja a gonoszt.
Tömjén
Lassítja légzést, így lehiggadva fölösleges izgatottságunk elmúlik. Koncentrálja és állandósítja a figyelmet.
Vetiver / Khus
Az érzelmekről a gondolatokra és a cselekvésre tereli a figyelmet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thomaskavezoja.blog.hu/api/trackback/id/tr701960859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása