Thomas Café ©

"Nincsenek Véletlenek" --- Életérzések , gondolatok Tőlem

Friss topikok

idokep.hu

Hőtérkép

Beszélgető Ablakocska


ShoutMix chat widget

2010.03.14. 15:08 Thomas_AV

Ki is az a Dj. Zöld (Penguin Sound System )

 

Dj Zöld


Játszott stílusok: eklektikus, bossa, nu-jazz, funky, stb.

Aki tavaly ott voltak mai napig emlegetik a spontán nyitó bulit szombat este illetve az éjszakai tábortüzes partyt a pálya közepén. Sok embernek már nem kell bemutatni de aki most hall dj zöldről előszőr itt olvashat egy próbálkozást arra hogy meghatározzuk a stílusát.

1978-óta gyűjt lemezeket és lemezgyűjtőből vált dj-vé a 90-es évek elején, amikor a partkultúra kialakult hazánkban. Szenvedéllyel teli, sajátos, eklektikus stílusát sokan kedvelik.

Szettjeibe előszeretettel csempész magyar lemezekből részleteket, dalokat, ezáltal sajátos íze van előadásainak. A hagyományos dj technikát kedveli, a számokat legtöbb esetben teljesen lejátsza.
A stílusok orgiája – amit képvisel – van akit magával ragad, van akit felháborít. Ugyanígy a kommercionális zenék használata is néha hasonló reakciót vált ki a közönség soraiban. De számára fontos a jó zene és nem zavarja, ha az népszerű.

Szeret kis klubokban játszani, ahol a kontaktust tud kialakítani a közönséggel. A kiállításmegnyitók, kávéházak, teaházak hangulata lemez-gyűjteménye nyugodtabb darabjait igénylik, de ezek is az “esetei”.

Szeret más művészeti ágakkal közös projektekben is részt venni, például költőkkel (Versek lantkísérettel cd-n), filmzenében (Szalai Péter Téltemetés c. filmjén), vagy performance zenei hátterén (Black Dance Clip). Inspirálja ha a közönség a helyszínen is reagálni tud ezekre a kísérletekre.

Szeret összeállítani különböző programokat egy koncepció köré. Így jött létre a Filmzenék Bakelitről táncest, a Sokáig éljen a kommersz táncest, és az Eklektikus tánczene.

Folyt köv. :)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thomaskavezoja.blog.hu/api/trackback/id/tr441838981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása