Thomas Café ©

"Nincsenek Véletlenek" --- Életérzések , gondolatok Tőlem

Friss topikok

idokep.hu

Hőtérkép

Beszélgető Ablakocska


ShoutMix chat widget

2010.01.28. 12:17 Thomas_AV

Szobánk kihagyhatatlan kelléke legyen a Sólámpa!

 

SÓLÁMPÁK

 

„A test számára nincs semmi jobb mint só és napfény“
Plinius starší

 

A fény és szín a kellemes és meghitt környezet meghatározó alkotóelemei. A színes fény esztétikus hatása által kellemes hangulattal és jókedvel itattja át környezetét, egyúttal pedig hatásos gyógyírja testnek és léleknek.

A természetes sókristályok feljavítják a belső terek légkörét, természetükből kifolyólag emberközeliek, hisz a só is az emberi élet eszenciája. Az emberrel kapcsolatban az ásványvilág kristályainak sajátos küldetésük van. Alapvető feladatuk, a fény visszatükrözése és átalakítása által kedvezően hatnak testi és lelki állapotunkra.

A sókristályokból készült lámpák szépségérzékünk és tudatunk által felelevenítik az ember és a só ősi kapcsolatát. A megtisztulás, védelem és beavatás szertartásait, rítusait; a tisztaság és a harmónia, a biztonság és a szellemi kapcsolat érzetét ösztönösen a sóval kötjük össze.

Minden kristály és drágakő, így a természetes sókristályok is a Föld és a fény szikrái. Kristályszerkezetük által információtárolók ahogyan a komunikáció eszközei is.

A só eleme a föld, a Nap eleme a tűz. A föld – só az erős gyökereket, az élet anyagi elemeivel való tiszta viszonyokat, jó kapcsolatokat jelképezi. A tűz – Nap a tudás fényét és az életerőt jelképezi. A sólámpára irányított tekintett, de méginkább a lámpa megfontolt elhelyezése gyógyítóan hat. Így ami hasznos és gyógyító egybeötvöződik a szépséggel. A sólámpa gyengéden hat testi, érzelmi és szellemi szinten egyaránt.

 

TÖRTÉNELEM

 

A sókristályokból készült lámpák magukban hordozzák a Föld történetét. Az őket alkotó só a Paleozoikum során, a Karbon időszakban, megközelítőleg 250 millió éve jött létre. Ehhez viszonyítva az emberiség jóval fiatalabb. A lámpák sókristálya nem halott kő, hanem értelemmel felruházott anyag, mely belső rezgése és fejlődése számottevően lassúb ciklusokban halad, mint az emberé.

Már az idők kezdetén a lámpaolajba sót kevertek, hogy a lámpa tisztább fénnyel ragyogjon. Ezeket az egyiptomi éjjelilámpákat a ma oly kedvelt sólámpák elődeinek is tekinthetjük.

A sólámpa nem újkeletű találmány. A kősón keresztül bocsátott fény ötlete viszonylag elég régi – a lelőhelyeken talált szebb sókristályokból a sóbányászok már a középkorban lámpákat készítettek.

A SÓLÁMPA HATÁSAI

 

A só, ugyanúgy mint a gyémánt, a hűséget, tisztaságot és maradandóságot jelképezi. A só megtisztít és állandósít; testi és szellemi energiát kölcsönöz, hogy áthatolhassunk egy mélyebb igazsághoz, és hogy elenálhassunk a negatív érzelmeknek és hatásoknak.

A kősó elsősorban az energiamegtisztulás eszköze. Megtisztítja a légkört a negatív érzelmektől és fájdalmas emlékektől. Feljavítja a helyiségek levegőjét és eltávoltja a negatív rezgéseket, miáltal tulajdonképp szilárdítja egészségünket. Az, hogy semmi sem képes joban eltávolítani és megkötni a negatív rezgéseket mint a só, egyaránt ismert a hagyományokból és tapasztalatból is.

A sólámpák gyógyító jótékony hatása kiterjed testre és lélekre egyaránt. Szépséggel töltik meg környezetünket, de mindenekelőtt ionokat bocsátanak ki, amelyek feljavítják a helyiségek levegőjét – a kivilágított sólámpa ionizáló hatása az egészségünkre, fénye pedig szemünkre van jótékony hatással.

A kősó pozitív erejét a kristályokkal foglalkozó alternatív orvostudomány bizonyítékokkal is alátámasztja. A kősó – halit – hatásait viszonylag egységesen írja le. A halit elsősorban megtisztító hatást gyakorol a testre és az elmére. Segít megszabadulni a korlátozó érzelmi kötődésektől, melyek betegséget és negatív gondolkodást és viselkedést okoznak. Minden negatív energia, melytől megválni vágyunk átszáll a halitba, amely felszámolja azt. Depressziók, magányérzet vagy reménytelenség esetében a kősó az elszánt átváltozást, az új irányvételt képviseli. Segítségével felfedhetjünk és tudatosíthatjuk régi, mélyen beágyazódott traumáinkat és eltávolíthatjuk rossz hatásaikat, feldolgozhatjuk őket. Mindemellett a halit megvéd a kívülről érkező manipulációs próbálkozások és támadások ellen, melyek máskülönben saját energiáinkat gyengítenék.

Ezenfelül a halit kiegyensúlyoz és harmonizál bennünket. Jóvoltából új, konstruktív gondolkodási sémákat, viselkedésmódokat integrálhatunk tudatunkba. Így tehát jókedvet és reményt közvetít.

A sólámpa színe, fénye és illata gyógyítja az ember sérült lelkivilágát, depresszióit, vérszegénységét, felső légúti alergiáit. A són átszűrődő fény annyira életrekelti a lámpát, hogy az szinte szól hozzánk. Az átfűtött lámpát megérintve szoros, szimbolikus baráti kapcsolat alakul ki tárgy és ember között.

 

SZÍNTERÁPIA – gyógyítás színekkel

 

Az egyre növekvő érdeklődés nemcsak a lámpák ionizáló, hanem – külömböző színárnyalataik jóvoltából – egyúttal azok érzelmi, valamint szellemi hatásainak is köszönhető. A sólámpa színárnyalatai annak színterápiás alkotóelemét képezik.

Talán nincs ember, kiben a sólámpa fénye ne hívna elő spontán érzelmi reakciókat. A narancssárga fény rendkívül kellemes, minden lámpánál más árnyalatban játszik. Némelyik sárga, van mely piros vagy rózsaszín, egyik másik pedig barna árnyalattal sugárzik.

A színterápia a lámpák külömböző színezettségét mint nyugalmat keltő eszközt használja, hogy segítse legyőzni a belső félelmeket és a múlt érzelmi traumáit. A gyönyörű, színes fényre vetett tekintet rendet és harmóniát hoz a felbolydult idegrendszerbe. A lámpák színei segítséget nyújtanak depresszió, elvesztett motiváció esetén, elűzik a búskomorságot, eltávolítják a lelki zárlatokat. A sólámpa fényét vérszegénység, valamint emésztési zavarok gyógyítására is használják, és használatos mint az agyérelmeszedés mellékgyógymódja is.

  • narancssárga színű lámpa érzéki melegsége felold, ellazít, érzelmi közelséget, biztonságot és bizalmat kelt. Életörömet és sugárzó tudatállapotot közöl. Ösztönzi a szaporító és kiválasztó szerveket, gyógyító erővel bír szexuális-, termékenységi- és kretivitászavarok ellen. Az üdvösség színe és a belső gazdagság szimbólima.
  • a fehér a tisztaságot és ártatlanságot jelképezi. A fehér, áttetsző lámpáknak relaxációs-meditációs hatása van, szerves-anyag tartalmuk pozitívan befolyásolja koncentrációs képességünket. Fényük metisztít, erősít.
  • rózsaszín a fehér és piros egyvelege. A szív csakrájával társul, arra ösztökél hogy nyissuk meg szívünket, hogy halgassunk amint szól hozzánk. A rózsaszínü lámpák megtisztítják a gondokkal, feszültséggel és szomorúsággal terhelt légkört.
  • barna szinezettségű kristályok a kősó nyugtató erejét hangsúlyozzák. Földközeli színük mély nyugalommal ajándékozza meg a fáradt embert, erőt hozó álomba ringatja.

 

A SÓLÁMPA ELHELYEZÉSÉNEK MŰVÉSZETE

 

A sólámpák szebbé teszik szinte bármelyik belső teret, de tekintettel a levegő nedvességére elhelyezésük külső térbe nem ajánlott, mert a víz hatására károsul felszínük. A sólámpa elhelyezése kedvező lesz, bárhol is találunk számára helyet. Konkrét felhasználásuk külömböző terekben más és más hatással él.

  • Belépő helyiségek – az előszobákban, hallokban a sólámpa barátságos légkört hoz létre, színe magára vonja az ember figyelmét, üdvözli a hazatérőket és látogatókat egyaránt. Energetikai szinten eltaszítja a nem szívesen látott vendégeket, megvédi a belépő teret. Az otthonunkba belépő tér névjegyünk, fontos hogy kinyilvánítsa otthonunk harmóniáját.
  • Nappali – a narancssárga sólámpa meleg tónusokkal toldja meg lakószobánkat. Nyugalmat és biztonságérzetet sugároz, ionizációs hatása pedig kedvező légkört hoz létre. Fénye vidám, nagylelkű hangulattal tölti meg a teret, életkedvre buzdít. A só tisztasága és a narancssárga érzékisége a lámpában ötvöződve kihangsúlyozza a nappali otthonosságát.
  • Ebédlő – a só az ebédlőben mindigis otthon volt. A sólámpa itt úgy tesz szolgálatot, hogy fényével barátságos légkört teremt. A narancssárga fény támogatja a gyomor és emésztőnedvek áramlását, buzdítja az étvágyat. A gyerekek számára a sólámpa az ebédlő terében azért előnyös, mert megnyutatja őket és támogatja békés étkezésüket.
  • Hálószoba – a hálószobában a sólámpa az álomoz szükséges kellemes légkört nyújtja. Ebben a térben a sólámpa jelenlétét mindazok értékelik, akik léguti problémákkal vagy allergiákkal küszködnek. A só megvéd a negatív szellemi erők hatásától, a sötét gondolatoktól, miáltal a mély, zavartalan álom őrzője. A sólámpa támogató hatással lehet az álmokra, álmodásra, erőszakmentesen a felszínre hozhat múlt konfliktusokat és traumákat, ami azok megoldásának alapfeltétele.
  • Gyerekszoba – a gyermek számára háló-, játszó- és dolgozószoba egyaránt. Minnél kissebb a gyermek, annál nagyobb védelemre van szüksége. A gyermekekben megvan a képesség olyan dolgokat látni, amik a felnőttek számára már rejtettek. Szívesen alszanak fényvilágnál, hogy ne féljenek és nyugodtan aludjanak. A sólámpák ideális éjjeli megvilágítást nyújtanak a gyerekszobának. Emellett pedig a sólámpa a légtért is megtisztítja, ami külön hasznos, ha a gyerek megfázásokra hajlamos vagy allergiákkal küszködik.
  • Dolgozószoba – itt töbnyire számítógépek, műúton előállított irodabútorok, az ablakokon alumínium zsaluk vannak, a szellőztetés klímaberendezés által biztosított. A belső tér rideg összhatású, amin a sólámpa csak javítat, amint a levegő minőségén is. Megnöveli a levegő iontartalmát, ami elnyeli az elektroszmogot és csökkenti az elektrosztatikus töltés szintjét. Fénye energiateli, önbizalommal és bizalommal töltött légtért hoz létre.
  • Meditációs helyiség – többnyire a háló vagy lakószoba egyik sarka helyettesíti. A sólámpa szebbé teszi ezt a teret. Fénye segít ellazulni, neki köszönhetően az ember egyensúlyhoz, belső nyugalomoz jut. A meditációnál a lámpa sója megtisztít, a földre visszahoz, megvéd.
  • Tantermek – a sólámpa fénye segíti a megnyílást minden újhoz, felemeli a szellemet, támogatja a komunikációt és kreativitást. A só hatására meggyorsul a légtér tisztulása, friss energiára kap.
  • Rendelők – ezekben a terekben a sólámpa segíti az energetikai egyensúly megtartását, mivelhogy hatására a negatív eneriák nem találnak táptalajra a helyiség sötét sarkaiban. A lámpa biztonságérzetet ad. Így „megvigasztalja” a beteget, aki számára a terápia fájdalmas; olyan légkört hoz létre, ahol a beteg megnyílhat és saját gyógyító energiáit áramoltathatja.
  • Váróhelyiségek – a váróhelyiségben a sólámpa biztosítja a jó levegőt, megnyugtató légkört varázsol, szertefoszlatja a várakozó páciensek negatív gondolatait
  • Betegszobák – ezekben a helyiségekben könnyen megülnek a nemkívánt energiák, a por és káros anyagok. A sólámpa segít megőrizni a levegő tisztaságát, létrehozni a gyors gyógyulás feltételeit. Színes fénye pedig erőt és vigaszt nyújt.

 

1 komment

Címkék: peace relax szobakellék


A bejegyzés trackback címe:

https://thomaskavezoja.blog.hu/api/trackback/id/tr331708790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jól összeszedett írás, köszi!
süti beállítások módosítása